Stress gaat over het proces om je staande te houden in een veranderende omgeving. Dingen om je heen veranderen, en daar moet je je op aanpassen. Stress is dus een normaal en nuttig proces maar je kan er ook last van hebben. Wanneer de stress te veel wordt of te lang duurt kan het leiden tot psychische en lichamelijke klachten.Balans is hierin het kern woord, voor een inspanning op welk niveau ook die je voldoende ontspanning te nemen. Ontspannen is soms nog wel lastig. Wil je beter in balans komen, goed kunnen ontspannen en overbodige stress weg nemen volg dan het online onstressprogramma. Het vraagt dus wel een klein beetje inspanning om te onstressen.


Het online onstressprogramma.
In 8 weken tijd zorgen we dat je het jaar de onnodige stress over boord kan gooien. Wachten totdat de stress over gaat, kan je lang wachten, het vraagt namelijk wel wat inspanning. In 8 sessies pakken we de stress aan.

Elke week mail ik je de volgende sessie. In elke sessie zullen we verschillende onderwerpen van stress behandelen, namelijk:

1. Het landschap van stress
Alle bekende en onbekende stressfactoren worden zichtbaar. Als namelijk alles zichtbaar is dan kunnen we er ook wat aan gaan doen.

2. Het heilige Moeten
Als je een keer een dag bijhoudt hoe vaak je iets moet van je zelf of van anderen, daar kan je erg van schrikken. Elke moet brengt stress mee. In deze sessie gaan we aan de gang om minder te moeten.

3. Piekeren totdat je een ons weegt
Je hoofd 24 uur non stop op volle toeren draaien zorgt dat je altijd in een soort van paraat staat en je begrijpt al dit zorgt voor onnodige stress. In de sessie gaan we aan de gang om je hoofd meer rust te laten krijgen.

4. Uitschakelen die automatische piloot
In vele gevallen doen we dingen of denken we in een vast staand patroon. In deze sessie dag ik je uit om je routine te bekijken en te doorbreken waar het nodig is om de stress te reduceren.

5. Omgeving opvoeden
De omgeving vraagt veel van je, maar laten we de boel eens omdraaien en dat jij weer de regie hebt hierover hoeveel je omgeving van je mag vragen.

6. Hobbel in plaats van een Heuvel
Het leven gaat niet over rozen. Het zal altijd een hobbelig pad blijven. Belangrijk is dat het een hobbelig pad is en niet een berglandschap wordt.

7. Luisteren naar je zelf
Om minder stress te ervaren is het heel erg van belang dat je trouw aan je zelf blijft en dat houdt in dat je luistert naar je intuïtie.

8. Toekomstige ik
Als afsluiter gaan we aan het werk om er voor te zorgen dat de onnodige stress ook daadwerkelijk uit je leven blijft.


Naomi

Sisters Remedies