ZAANDAM - Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. De komende tijd worden overeenkomsten getekend voor de bouw van maar liefst 1600 woningen. Het gaat om de projecten De Zaanse Helden (circa 600 woningen), Tijdgeest (306 woningen) en Houthavenkade (ongeveer 700 woningen). De eerste handtekeningen die gezet worden, zijn die voor het project De Zaanse Helden op donderdag 28 maart. De pers is hierbij van harte welkom.

Namens de gemeente ondertekenen de wethouders Krieger (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Mutluer (Wonen en Bouwen) de anterieure overeenkomst met ontwikkelaars Stebru Ontwikkeling en Impact Vastgoed voor de bouw van De Zaanse Helden. Dit is een woningbouwproject aan het Mahoniehout op de Vrodest-locatie en omvat ca. 600 koop- en huurwoningen vlakbij het stadscentrum. De appartementen variëren van circa 45 tot 115 m². Naar verwachting kan de bouw in 2020 beginnen.

De naam De Zaanse Helden – in de stad, in het groen - verwijst naar de rijke geschiedenis van Zaandam met de vele verschillende molens. Elke woontoren krijgt de naam van één van de molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, heeft de ontwikkelcombinatie inmiddels aangekocht waarmee deze middels een brugverbinding over de Houtveldweg bij het plan kan worden betrokken.

Wat: Ondertekening anterieure overeenkomst De Zaanse Helden
Waar: Free Kids, Mahoniehout 14-18 in Zaandam
Wanneer: Donderdag 28 maart, 10.00 - 11.00 uur