ZAANDAM - Bij Mondzorg Teakhout vindt u diverse specialismen onder één dak. Ons ervaren en deskundige team van tandartsen, mondhygiënisten en preventie assistentes helpt u graag bij alle zorg die nodig is voor een gezonde mond. Eva de Wit, assistente bij de praktijk, geeft haar ervaring.

“Zelf was ik als kind niet de makkelijkste met naar de tandarts gaan, het was niet leuk en deed altijd pijn. Die vervelende “haakjes en prikkertjes” in je mond of die enorme verdovingsspuit voor als er geboord moest worden. Nu inmiddels werk ik zelf anderhalf jaar bij een tandartspraktijk “Mondzorg Teakhout”.

De angst is weg alsof hij nooit aanwezig is geweest, maar hierdoor begrijp ik mensen die wél bang zijn extra goed. Tot op het moment dat de tandarts zag dat er verstandskiezen bij mij aanwezig waren. De kiezen lagen gekanteld en beschadigde de kiezen ervoor en moesten er dus uit gehaald worden. Om het nog leuker te maken lagen de twee kiezen allebei heel dicht tegen een zenuw aan, deze wil je liever niet beschadigen. Nu gaan er natuurlijk erg veel “horrorverhalen” rond over het er uit halen van de verstandskiezen met de bijbehorende filmpjes.

Wij hebben Bassam in ons team, een behandelaar die meer dan alleen een vulling kan maken. Implanteren, de moeilijkste kiezen eruit halen en nog veel meer. Misschien ook omdat ik zelf bij hem assisteer en ik dus zie hoe hij te werk gaat had ik meteen vertrouwen in Bassam. Aan hem de eer mijn verstandskiezen er uit te halen. Omdat de kiezen dicht op een zenuw lagen is er aanvullend een 3D foto gemaakt zodat er precies gezien kan worden waar ze liggen. Toen dat in kaart gebracht was konden we beginnen.

Nu stapte ik in de stoel met dezelfde zenuwen die ik vroeger had toen ik klein was. Zweethandjes en een zenuwachtige lach op mijn gezicht. Ik weet nog steeds niet of het een voordeel is geweest dat ik weet wat Bassam doet als hij kiezen verwijderd of niet, want bij het geluid kreeg ik dus echt een beeld van de situatie. Nadat Bassam mij verdoofd had ging het verder allemaal heel soepel, behalve dat de kies ongunstig lag gaf hij zich wel snel over. De wond was netjes gehecht en ik moest een kwartiertje dichtbijten op een gaasje zodat het bloeden kon stoppen.

Omdat het na de behandeling wat napijn kon geven had ik pijnstilling in huis, deze heb ik net voor de verdoving uit zou werken ingenomen uit voorzorg. De volgende ochtend werd ik wakker met een iets wat dikkere wang maar geen pijn! Ik heb gewoon kunnen werken, enkel het praten was lastig omdat mijn kaak wat te verduren heeft gehad en dus wat stijf aanvoelde.

Mondzorg Teakhout
Teakhout 114
1507 EM Zaandam
Tel.: 075-6414225
Mail: info@mondzorgteakhout.nl
www.mondzorgteakhout.nl