ZAANSTREEK WATERLAND - Op 9 en 10 september vindt de Nationale Monumentendag plaats. 16 molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier openen dit weekend de deuren voor publiek. Twee objecten in de Zaanstreek en Waterland zijn toegankelijk tijdens dit evenement. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

Open monumenten in de Zaanstreek en Waterland
In de Zaanstreek zijn gemaal 't Leven in Zaandijk en de Kathammermolen in Katwoude te bezoeken. Voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap, bezoek HHNK.nl.

Opening Gemaal 't Leven
Gemaal 't Leven in Zaandijk opent zijn deuren voor publiek tijdens Open Monumentendag. Dit monumentale gemaal is in 1904 gebouwd op de plek waar eerst een molen stond. Het heeft een hoop geschiedenis om te delen, dus als je hierin geïnteresseerd bent kom dan zeker langs. Het gemaal is op zaterdag 9 september geopend van 11:00-16:00 uur.

Open Monumentendag vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer. De toegang bij alle molens en gemalen is gratis. Wees vooral welkom en ontdek meer over het water.