WORMER - De Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) organiseert op zondag 25 februari de jaarlijkse Hengelsportbeurs in sporthal `Wormer` aan de Spatterstraat 21 in de gemeente Wormer.

De HVZ is met 5.000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal.
De HVZ geeft hier een inkijkje in al haar activiteiten voor hengelsporters. De entree van deze beurs is voor iedereen gratis, ook voor niet-HVZ-leden! Deelnemers aan deze hengelsportbeurs zijn regionale hengelsportwinkeliers, zelfbouwers en vertegenwoordigers van diverse organisaties. Zo zijn er een dobbermaker, een hengelbouwer, vlieg- en streamerbinders, een pluggenmaker, reisorganisaties van visreizen en watersportbedrijven.

De administratie van de HVZ is aanwezig voor het inschrijven van nieuwe leden, het op vertoon van je HVZ-Vispas, afhalen van een 3e hengelvergunning, ontheffing voor het gebruik van een leefnet en een nachtvisvergunning. Er kan ter plaatse worden gepind.
De Jeugdcommissie laat zien hoe ze de kinderen de natuur laten beleven en weghouden van de i-pad. Ze geven informatie over de jeugdactiviteiten, zoals de workshops en het samen vissen.

Door onze Zaanse vliegvissers wordt er een demonstratie gegeven van het binden van vliegen. Vind je dit helemaal geweldig dan kan gelijk een visreis worden geboekt naar een mooi Fjord, meer of een rivier in het buitenland. Bij bijvoorbeeld Leka visreizen, Visservice of P&S visreizen.

De overige HVZ-commissies presenteren hun programma’s van activiteiten.
Nieuw zijn de watersportbedrijven Boatinovation, Float Plus, Watersportcentrum Wormer en Spanboten. Ook voor het eerst aanwezig zijn Visling visfileren en een sneltekenaar.
Bij de aanwezige hengelsportwinkeliers zoals Lagerweij Hengelsport, groothandel Toppies, Rien de Wolf, Bert Schouten, Rio Negro, Boezem Baits, Pioneer Baits, BaitsForAll, BetterFishingTackle,

Charlies Fishing Adventures en Karperservice zijn veel hengelsportkoopjes te halen.
Verder is de Sportvisserij Federatie MidWest aanwezig met onder andere de promotie van het Vang5 project en het gebruik van loodvervangende materialen.

Voor de altijd drukbezochte HVZ-ruilbeurs (de grootse van Noord-Holland) van vismaterialen en hengels staan veel hengelsporters vroeg op. Je kunt hier de mooiste koopjes in de wacht te slepen. Wil je zelf overtollige hengelspullen verkopen dan kun je deze inleveren bij het HVZ-kantoor (sportpark de Kalverhoek) tegenover wielerclub DTS). Inleveren kun je op de donderdag en vrijdagavond (22 en 23 februari) voorafgaand aan de ruilbeurs van 19.00 tot 21.30 uur. Op zaterdagmorgen 24 februari kan dit van 10.00 tot 12.00 uur. Jij noemt de prijs en als het artikel verkocht is dan wordt aan het einde van de beursdag afgerekend. T/m 10 artikelen rekent de HVZ € 1,-- kosten voor de administratie en vervoer naar de beurs. Voor 11t/m 20 artikelen € 4,--. Daarboven berekent de HVZ 10% van de verkoopwaarde voor de administratie en vervoer. Niet HVZ-leden vragen wij altijd een vergoeding van 10% van het verkoopbedrag.
Op het terras of boven bij de horeca kun je voor een hapje en een drankje terecht. Een aanrader is het meespelen met het Rad van Fortuin, dat voor deze dag tjokvol zit met onder andere prijzen die door de winkeliers ter beschikking zijn gesteld. In een laatste superronde om +/- 13.30 uur zijn prachtige hengelsportprijzen te winnen, zoals een Minn-kota Endura elektramotor, een workshop visfileren van Visling, hengels etc.

Dit alles maakt het een bezoek meer dan waard! Noteer dus in je agenda zondag 25 februari van 10.00 tot 14.00 uur HVZ HENGELSPORTBEURS in sporthal ‘Wormer’ aan de Spatterstraat 21 1531 DA Wormer.

Frans Hagens
hengelsportbeurs@hvznet.nl
Hengelsport Vereniging Zaanstreek

Meer info: Coördinator HVZ Hengelsportbeurs Tel: 06 - 43 09 55 00