ZAANDAM - Wandelen is dé grote hit in coronatijd en daarom nodigt Marketing Zaanstreek iedereen uit dit voorjaar al wandelend meer te ontdekken in eigen streek. Dit kan onder andere met de nieuwe stadswandeling door het centrum van Zaandam, die de verhalen van de stad tot leven brengt. Om de nieuwe uitgave te vieren tot en met 16 april met korting verkrijgbaar bij de Zaanstore.

De nieuwe stadswandeling laat je anders kijken naar de monumenten, de architectuur en de traditionele huizen langs de route van 6,5 km. De route komt in de vorm van een handzaam boekje dat verkrijgbaar is bij de Zaanstore. Op afspraak te koop in de winkel op Stadhuisplein 96 in Zaandam, maar ook via de webshop op Zaanstore.nl. Om de introductie van de nieuwe wandelroute een feestelijk tintje te geven, kan men tot en met 16 april de stadwandeling kopen voor 1,95 euro in plaats van 2,95 euro.

Nog meer wandelen
Naast de nieuwe stadswandeling is er ook hernieuwde aandacht voor de wandelroute 'Wormer' van 7,5 km met als startpunt bezoekerscentrum De Poelboerderij in Wormer. Deze wandeling maakt onderdeel uit van de tien routes die Marketing Zaanstreek eerder uitbracht. Ook deze routes zijn te koop bij de Zaanstore, maar ook digitaal te vinden op Zaans.nl.

Zoek je een leuke manier om het Hembrugterrein te verkennen, dan tipt Marketing Zaanstreek de plattegrond die kunstenaar Jan Rothuizen tekende in opdracht van het Zaans Museum. Bij de plattegrond hoort een audiotour met verhalen van oud-medewerkers van de voormalige wapen- en munitiefabriek die hier was gevestigd. De plattegrond met audiotour kost 2,50 euro is verkrijgbaar in het Zaans Museum, bij ArtZaanstad, Bind en het Czaar Peterhuisje.