OOSTZAAN - De vermaarde filmmaker Alfred Hitchcock, beroemd om zijn zinderende thrillers, had het zelfs niet kunnen bedenken. Op de laatste speeldag van de Derde Divisie konden er nog vier ploegen kampioen worden. Na een bloedstollende middag was het uiteindelijk toch OFC, dat dit seizoen lang ruim aan kop stond, maar de concurrentie steeds dichterbij zag komen, dat de schaal omhoog mocht houden.


En daar zag het vlak voor tijd van alle gespeelde duels nog niet naar uit. Vooraf gezien stond het Utrechtse Hercules er het beste voor, maar zij hadden op papier ook de zwaarste wedstrijd, tegen ADO '20, eveneens titelkandidaat. Gemert was de vierde gegadigde, maar de Brabanders schakelden zichzelf uit door met 2-1 bij degradatiekandidaat Hollandia te verliezen.

OFC deed ondertussen wat het moest doen en won door twee treffers van Joël Donald en een doelpunt van Mohamed Chih met 3-0 van HV & CV Quick. Of dat voor de equipe van coach Pieter Mulders genoeg was voor de titel was dus afhankelijk van de uitslag van het duel Hercules-ADO '20. Op het Sportpark van OFC was men even in mineur toen bleek dat hercules vlak voor tijd de 3-2 had gescoord, maar ver in blessuretijd kwam ADO '20 alsnog op gelijke hoogte (3-3). Opmerkelijk omdat de Heemskerkers zich daarmee in de eigen voet schoten en nacompetitie misliepen. Was Hercules namelijk kampioen geworden dan had ADO '20 zich als hoogst geplaatste ploeg alsnog geplaatst voor het extra toetje.

Bij OFC gaf niemand daar wat om. Na het laatste fluitsignaal op alle vinden werd het kampioenschap uitbunidg gevierd in Oostzaan en dat zal ongetwijfeld tot in de kleine uurtjes duren wetende dat men komend seizoen terug is in de Tweede Divisie.