SPAKENBURG - Promovendus OFC heeft geen punten overgheouden aan de eerste competitieronde in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer/coach Pieter Mulders ging op bezoek bij IJsselmeervogels met 3-2 onderuit. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft.

Met tal van blessures kon Mulders niet zijn sterkste ploeg opstellen, maar hij zag zijn ploeg prima voor de dag komen in Spakenburg al leverde dat dus geen punten op. Wel moest men eerst wakker schrikken want het was notabene Zaankanter Kai Heerings die de thuisploeg al snel op voorsprong bracht. OFC stelde snel orde op zaken. Eerst was Daryll Baly attent bij een rebound en vervolgens kreeg men een strafschop toen Joël Donald werd gevloerd door keeper schaap. Niels Butter bracht zodonde OFC vanaf elf meter op voorsprong.

Steven Sanchez Angulo keerde de wedstrijd echter weer waarbij OFC te makkelijk ruimte weggaf. In een tijdsbestek van elf minuten vond hij tweemaal het net waardoor men met 3-2 ging rusten. OFC probeerde het na rust wel en de thuisploeg had vooral moeite met de acties van Genridge Prijor. OFC had recht op een punt, maar wat men ook probeerde de bal ging niet over de doellijn. Het leed voor OFC werd nog erger toen Fons Gemmel vlak voor tijd het veld per brancard moest verlaten met naar het zich liet aanzien een ernstige knieblessure.