RIJNSBURG - Op de derde speeldag van de Tweede Divisie heeft Rijnsburgse Boys de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. Op Middelmors bleek de thuisploeg een maatje te groot voor promovendus OFC, dat na drie wedstrijden nog maar op één puntje staat.

OFC-trainer Pieter Mulders miste nogal wat vaste waaarden en dat bleek uiteindelijk ook teveel voor de Oostzaners tegen een ervaren ploeg als Rijnsburgse Boys. Al na een kwartier opende Dani van der Moot koppend de score na een voorzet van Delano Asante. Laatstgenoemde bleek een veelvuldige plaag voo de OFC-defensie en wist eigenhandig na een half uur de score te verdubbelen, waar OFC-keeper Bouwman vlak daarvoor nog was gered door de paal.

Na de rust, waarin Mulders drie keer wisselde, deelde OFC wel wat speldenprikjes uit, maar Rijnsburgse Boys bleef de bovenliggende partij. De beslissing viel twintig minuten voor tijd. Opnieuw stond Asante aan de basis en wist invaller Jeffrey Jongenelen de eindstand op 3-0 te bepalen.