Een podotherapeut is een paramedicus en gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die zijn ontstaan door een afwijkende stand van de voeten of een afwijkend looppatroon.

De podotherapeut helpt dus mensen die pijn hebben aan hun voeten, enkels, knieën of heupen. Lopen en bewegen behoort pijnloos te zijn en gezonde voeten zijn hier de basis voor. Zelfs vandaag de dag nog, ook al vervoeren we onszelf met de auto, fiets of openbaar vervoer, lopen we nog steeds gemiddeld zo’n 50 kilometer per week. Dat betekent dat onze voeten flink wat te verduren hebben.

De podotherapeut Zaandam
Als je woonachtig bent in Zaandam of omgeving kun je terecht bij de podotherapeut Zaandam in de buurt. De podotherapeuten van Podotherapeut Zaandam zijn ervaren en hebben er hun missie van gemaakt mensen van hun pijnklachten af te helpen. Al die gelopen kilometers kunnen hun sporen hebben nagelaten. Heb je bijvoorbeeld pijnlijke voorvoeten, zere knieën of stijve voeten als je ’s ochtends opstaat? Wellicht heb je deze klachten genegeerd door anders te gaan lopen en staan maar daardoor heb je juist weer nieuwe problemen gekregen. De podotherapeut Zaandam helpt je met het vinden van een goede oplossing voor deze klachten.

Risicogroepen
Bijzondere risicogroepen zijn onder meer mensen die last hebben van artrose en Diabetes mellitus. Artrose kan er bijvoorbeeld zorgen dat je grote teen te veel naar binnen is gaan staan, dit geeft lichamelijke klachten. Ook mensen met Diabetes mellitus hebben een verhoogd risico op voetklachten. Al dit soort klachten kan een podotherapeut helpen verlichten. Maar ook mensen die veel moeten staan of een lopend beroep hebben of intensieve sporters hebben vaak eerder last van pijnlijke voeten en enkels. Een podotherapeut kan voor hen een oplossing bieden.

Kinderen
De podotherapeut Zaandam helpt ook kinderen. Hun klachten kun je vaak snel opsporen doordat een kind klaagt over pijn in de voeten of benen. Maar de klachten van een kind kunnen ook onopvallender zijn. Als een kind bijvoorbeeld regelmatig struikelt of niet graag loopt, kan de podotherapeut hierbij helpen. De klachten van kinderen zijn gelukkig vaak eenvoudig te verhelpen.

Diagnose
Sommige problemen vragen om een uitgebreide diagnose. De Podotherapeut Zaandam werkt hiervoor samen met artsen en specialisten. Een behandeling begint doorgaans met een uitgebreid onderzoek waarin de klachten besproken worden en er gekeken wordt naar je voeten, enkels, knieën en heupen. Maar ook naar je houding en de slijtage van je schoenen. Op basis hiervan stellen ze een diagnose en een behandeltraject voor.