ZAANDAM - Steeds meer mensen verhuizen naar Zaandam voor hun werk. Dit komt vooral doordat steeds meer bedrijven zich hier vestigen vanwege de lagere kosten vergeleken met Amsterdam Zuid. Wat erg opvalt is dat nieuwe werknemers zich hier vliegensvlug thuis voelen. Hoe komt dit precies? In deze blog leer je 4 verschillende redenen kennen die dit gegeven proberen uit te leggen. Ontdek meer door nu verder te lezen.


Werkgevers zijn experts in onboarding

De eerste reden dat nieuwe werknemers zich vliegensvlug in Zaandam thuis voelen bij hun nieuwe werkgever, heeft te maken met hoe bekwaam de werkgever is. Veel werkgevers in Zaandam hebben zich namelijk gespecialiseerd in onboarding. Onboarding is het proces van oriënteren en trainen van nieuwe werknemers. Het helpt nieuwe werknemers zich aan te passen aan hun nieuwe rol, team, bedrijfscultuur en verwachtingen, waarbij de focus ligt op het leren hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk. Via online leerplatformen hebben werkgevers hard aan hun vaardigheden op het gebied van onboarding gewerkt, wat terug te zien is in de resultaten.

Een hechte gemeenschap

Ten tweede voelen nieuwe werknemers zich snel thuis in Zaandam bij hun nieuwe werkgever vanwege de hechte gemeenschap. Met zijn charme en vriendelijke inwoners biedt Zaandam een gastvrije sfeer waar iedereen elkaar kent en naar elkaar omkijkt. De sterke gemeenschapszin van de stad helpt nieuwkomers om zich op hun gemak te voelen in hun nieuwe omgeving, waardoor het gemakkelijker is voor mensen om zich aan te passen aan hun nieuwe baan en omgeving.

Het buddy systeem

Verder voelen nieuwe medewerkers zich in Zaandam snel thuis dankzij het buddy-systeem. Het buddy systeem koppelt elke nieuwe medewerker aan een ervaren collega die persoonlijke begeleiding en ondersteuning biedt tijdens het inwerkproces. Dit zorgt voor een soepele en comfortabele overgang naar hun nieuwe baan en zorgt ervoor dat niemand achterblijft. Met deze extra ondersteuning kunnen nieuwe werknemers zich snel en gemakkelijk vertrouwd maken met het bedrijf, waardoor een sfeer van saamhorigheid en kameraadschap ontstaat.

Activiteiten buiten het werk

Tot slot voelen nieuwe werknemers in Zaandam zich snel thuis bij hun nieuwe werkgever door het brede aanbod aan activiteiten buiten het werk om. Van teamsporten tot culturele evenementen; er is voor elk wat wils. Werknemers hebben ook toegang tot geweldige buitenruimtes en tal van plaatsen om te eten en te socializen. Dit alles draagt bij aan een sterke band onder collega's en maakt het veel gemakkelijker om aan een nieuwe baan te beginnen.

Zaandam is zonder twijfel een uitstekende plek voor nieuwe werknemers om zich te vestigen. Met de grote verscheidenheid aan activiteiten en sociale mogelijkheden is er voor elk wat wils en er is een sterk gemeenschapsgevoel. Dit alles maakt het gemakkelijk om aan een nieuwe baan te beginnen en te genieten van de voordelen van het leven in Zaandam.