Het jaar 2020 is gestart en waarschijnlijk zit je zelf boordevol met goede voornemens die je dit jaar echt van plan bent waar te maken. Tevens ontvang je van je naasten weer de aller beste wensen voor meer geluk, liefde en vooral goede gezondheid.

Helaas kunnen we gezondheid niet echt geven. We kunnen het zelfs niet kopen. Wel kan je adviezen inkopen voor het verbeteren van je gezondheid.

Veel mensen hebben heden ten dage last van verschillende gezondheidsklachten. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens last van vermoeidheid, chagrijnigheid, niet lekker in je vel zitten etc. Je bent niet echt ziek, maar je bent ook niet fit. Hierdoor wordt je toch enigszins belemmerd in je dagelijkse doen. En dat is jammer, want ik ben van mening dat je zelf veel kunt doen om die gezondheidsklachten weer de wereld uit te helpen. Ik ben zelfs van mening dat je de enige bent die hier iets structureels aan kan veranderen. Soms met een beetje hulp. Ik heb daarom ook het boek geschreven: In 10 stappen je gezondheid in eigen hand, welke je voor € 17,50 hieronder kunt bestellen. https://uniquetherapie.activehosted.com/f/13

Dan rijst natuurlijk de vraag; ‘Hoe doe je dat dan? Je gezondheid verbeteren!’ Of je denkt misschien, ‘dat heb ik niet nodig, want ik ben gezond’. Maar dan gaat het er om gezond te blijven. En dat is in onze huidige maatschappij een behoorlijke uitdaging.

Het BOS-principe:
- Bewegen,
- Ontspanning en
- (Specifieke) Voeding
zijn de sleutelwoorden om je gezondheid weer in eigen hand te kunnen nemen en/of te houden.

Voeding, in al haar vormen, heeft een aantal specifieke effecten (o.a. op de energiestofwisseling). Balans in bewegen en ontspanning hebben totaal andere effecten. Samen vormen ze één van de meest potente combinaties voor het behandelen van veel voorkomende aandoeningen.

Om te begrijpen wat voeding met je lichaam doet, ten gunste of ten kwade is het noodzakelijk om iets te begrijpen van je spijsverteringskanaal, het kanaal van Mond tot Kont. - Welke organen zijn hier allemaal bij betrokken?
- Wat voor invloed hebben stoornissen aan viscerale organen (buikorganen) op de spijsvertering en daarmee ons energieniveau?
- Wat heeft de soort voeding voor invloed op ons spijsverteringskanaal?
- Heeft stress invloed of onze voeding op de juiste manier wordt opgenomen en dus voor energie kan zorgen?

Stress is veel meer dan psychologische belasting; het is ook de belasting door foutieve voeding, verkeerde gedachten, te weinig bewegen, te lang zitten, te eenzijdig eten, milieufactoren en vele andere belasting-factoren.

Met andere woorden, het heeft te maken met epi-genetica. Het heeft te maken met de omgevingsfactoren waardoor ‘gezonde mensen’ ziek worden. We leven in een wereld van overvloed, terwijl onze fysiologie is gebouwd op schaarste. Onze voorouders moesten veel bewegen om te kunnen overleven, om voedsel te kunnen zoeken, te vissen, jagen en verzamelen. Nu is er geen noodzaak tot bewegen waardoor er een enorme bewegingsarmoede is ontstaan. En om voldoende te bewegen is er enorm veel discipline nodig.

De basis voor je gezondheid ligt echter in de darmen, zowel voor de body als voor de mind. Hersenen en darmen hebben een directe informatie uitwisseling naar elkaar. Ze beïnvloeden elkaar. Daarom ga ik op verschillende dagen weer de workshop geven:

In één Dag Gezond van Mond tot Kont’.

Misschien een beetje vreemde naam, maar gezondheid begint nu eenmaal in de darmen en die loopt van mond tot kont. Met deze workshop ga je kijken waar er problemen in de darmen kunnen ontstaan en hoe je dit weer kunt oplossen of liefst voorkomen. Mijn motto is toch nog steeds liever voorkomen dan genezen. Helaas denken veel mensen pas aan hun gezondheid wanneer deze te wensen overlaat. Maar denk in het jaar 2020 PREVENTIEF! Dus ook wanneer je nu een blakende gezondheid hebt is deze workshop toch interessant om te volgen. Je zult veel eyeopeners krijgen.

De basis voor een gezond voedingspatroon is voor iedereen gelijk. Dit ‘gezonde’ voedingspatroon zal aan de hand van je spijsverteringsstelsel worden uitgelegd.

In deze workshop wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld.
Deze workshop is zeker niet alleen theoretisch. Je gaat verschillende testen doen om te zien op welk niveau in het spijsverteringskanaal er bij jou eventueel problemen zijn. En nog belangrijker! Hoe je dat dan kan gaan oplossen. Voor elke niveau van mond tot kont zijn er hele simpele testen uit te voeren waar je helemaal geen bloedtesten voor nodig hebt.

Er zijn uiteraard ook voedingsadviezen die voor bepaalde specifieke gezondheidsklachten gegeven kunnen worden. Deze zullen echter niet in deze workshop aan bod komen. Hiervoor kan je wel een apart consult afspreken.

Wat leert je in deze workshop?
Na deze workshop: ‘In één dag gezond van mond tot kont’ ben je in staat om te bepalen of je: (en dit is specifiek voor JOU, want elk mens is uniek):
- de juiste verhoudingen eet in je voedingspatroon qua macronutriënten: koolhydraten, vetten en eiwitten, (dit gaan we berekenen)
- alle micronutriënten in voldoende mate consumeert,
- huidige gezondheidsproblemen starten vanuit de mond of hier mee te maken hebben. En wat je er zelf aan kunt doen om dit op te lossen,
- huidige gezondheidsproblemen starten vanuit de maag of hier mee te maken hebben. En wat je er zelf aan kunt doen om dit op te lossen.
- huidige gezondheidsproblemen starten vanuit de alvleesklier (pancreas) (bv door stress) of hier mee te maken hebben. En wat je er zelf aan kunt doen om dit op te lossen.
- last hebt van LGI (Low Grade Inflammation) en wat je er zelf aan kunt doen om dit op te lossen,
- last hebt van verzuring van je lichaam (wat zich kan uiten in pijnklachten, gewrichtsklachten etc) en wat je er zelf aan kunt doen om dit op te lossen.

Hierdoor kan je vele van de hieronder vermelde klachten een halt toe roepen.
- Vermoeidheidsklachten
- Slecht herstel na sporten
- Spierpijn
- Ontstekingen (vooral LGI: Low Grade Inflammation)
- Darmproblemen
- Obstipatie
- Weinig energie
- Futloosheid
- Overgewicht
- Huidaandoeningen
- Acné
- Psoriasis
- Etc

Heb je ook last van één of meerdere van bovengenoemde klachten. Dan is deze workshop zeker een aanrader. In deze workshop neem ik je mee op een reis door de evolutie heen (heel basic) om je te laten begrijpen hoe het lichaam zich heeft aangepast aan de omstandigheden en waarom het nu mis gaat met onze gezondheid. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je zelf weer verantwoordelijkheid neemt over je gezondheid je heel veel kunt bereiken.

Zie ik je ook in de volgende workshop? Meld je dan nu aan door het invullen en retour mailen van onderstaand deelnameformulier.

PS. Extra bonus voor snelle beslissers. Geef je op vóór 12 januari 2020 en ontvang GRATIS Mijn boek: ‘In 10 stappen je gezondheid in eigen hand’ twv € 17,50 Vermeld dan op je deelnameformulier de kortingscode: Gratis Boek

https://www.uniquefitnesscentrum.nl/media/images/upload/Deelnameformulier%20Workshop%20in%201%20dag%20GvMtK.pdf

Ik hoop je te zien op één van de workshops.